Deze versieringen maken je muziekkamer perfect

Als je dol bent op muziek is er een kans dat je een speciale muziekkamer wilt inrichten. Daar kan je urenlang in comfort genieten van je favoriete artiesten. Of je kunt er natuurlijk zelf je eigen songs schrijven en ten gehore brengen. Om je muziekkamer helemaal in passende stijl te maken kunnen deze decoraties heel veel aan de ruimte toevoegen.

Instrumenten

Of je ze nu gaat bespelen of niet, instrumenten aan de muur zijn prachtig om te zien en geven enorm veel sfeer aan je muziekkamer. Bovendien is het praktisch om al je eigen instrumenten op één plek bij elkaar te hebben. Ook tweedehands gitaren, koperblazers, exotische instrumenten en accessoires aan de muur maken de kamer een stuk leuker. Schroef gitaarstandaarden aan de muren en je gitaren zijn altijd veilig en klaar om te gebruiken.

Vloerkleden

Vloerkleden maken je muziekkamer een stuk aangenamer en bovendien helpen ze met het absorberen van geluid – niet onbelangrijk als je van metal of andere stevige muziekstijlen houdt. Natuurlijk kan je voor neutrale zachte witte vloerkleden kiezen, maar ook kleden waarin het logo van het Hard Rock Café, bandlogo’s of een portret van je favoriete artiest zijn geweven vormen een echt ‘pièce de résistance’.

Posters

Zijn de muren van je muziekkamer oncomfortabel leeg en kil? In plaats van instrumenten kan je ze ook snel opvulling geven door een zorgvuldige selectie van posters aan de wanden te bevestigen. Afbeeldingen van iconische muzikanten, reclameposters voor de beste festivals waar je ooit geweest bent of quotes die met muziek te maken hebben: de keuze is reuze en online vind je altijd wel een stel posters die je acuut aan de muur van je muziekkamer wilt spijkeren. Behalve posters zijn merchandise zoals band T-shirts en tickets natuurlijk ook leuk.

Fijne banken en stoelen

Wanneer je urenlang gaat jammen of nieuwe albums gaat beluisteren doe je dat natuurlijk vanaf een comfortabele bank of loungestoel. Kies je meubels in het kleurenschema dat bij jouw stijl past. Als je van rock houdt zal je wellicht de voorkeur geven aan heftige kleuren zoals zwart, rood, geel en zilver. Fan van klassiek? Deftig oud leer en groen of rood fluweel passen hier goed bij. En als je wilt wegdromen bij jouw favoriete psychedelische artiesten, dan zijn zitzakken, sofa’s of zelfs bedden helemaal geweldig. Ook praktisch meubilair zoals drumstoeltjes en pianokrukken zijn een goede aanschaf.

Planken met muziekboeken

Je hebt vast al een hoop rondslingerende boeken over artiesten, losse tabulatuur, biografieën en andere lectuur over je hobby verzameld. Je muziekkamer is dé plek om het allemaal overzichtelijk bij elkaar te brengen. Een paar stevige boekenplanken bieden ruimte aan jouw hele verzameling, die er zo meteen een stuk presentabeler uit komt te zien. Ook lp’s, cd’s en andere muziekdragers kan je hun eigen plekje bieden op een muurplank.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *