Iconische popart in je woonkamer

Als tiener deed je het vast ook: je kamer versieren met posters van je favoriete zanger, zangeres of band. Je ouders waren vast niet altijd even blij met die gaatjes van punaises in de muur. En ze hebben vast en zeker ook gezeurd toen je de posters met tape op het behang plakte. Maar ach… een laatste blik op je favoriete zanger of zangeres zorgde ervoor dat je tijdens het slapen de prachtigste dromen beleefde.

Posters in je woonkamer

Misschien vind je het nog altijd leuk om de muren van je woonkamer te decoreren met posters van je favoriete bands van vroeger of nu. Nu je zelf volwassen bent, weet je maar al te goed waarom je ouders zo zeurden over de muren en het behang en kies je liever voor stijlvolle en unieke fotolijsten om de muren van je woonkamer niet te beschadigen.

Een ander groot voordeel van fotolijsten is dat je posters een stijlvollere uitstraling krijgen én dat ze je woonkamer de finishing touch geven. Zulke wanddecoratie is een heel belangrijk aspect van het hedendaagse interieur. Het zorgt voor gezelligheid in huis en zegt iets over de dingen waar jij waarde aan hecht.

De grootste rocksterren in je woonkamer

Ben je een echte rockliefhebber dan vind je het vast en zeker leuk om posters van de grootste rocksterren aller tijden in je woonkamer te hangen. Zwart-wit posters in fotolijsten van Elvis Presley, Bob Dylan of John Lennon en zijn vrouw Yoko Ono geven je woonkamer net wat meer karakter.

Andy Warhol in je woonkamer

Hou je van een kleurrijk interieur, denk dan even na over een Andy Warhol in je woonkamer. Deze Amerikaanse kunstenaar, regisseur en muziekproducent was een van de leidende figuren van de kunststroming die bekend staat als popart. Een van zijn bekendste werken is ongetwijfeld het kleurrijke portret van de wereldberoemde actrice Marilyn Monroe. Het was trouwens in het jaar dat Marilyn Monroe overleed, dat hij besliste haar gezicht te gebruiken voor de beroemdste zeefdruk ooit. Toch maakte hij ook schilderijen en zeefdrukken van bekende zangers, waaronder Elvis Presley, Grace Jones en Michael Jackson.

Andy Warhol was trouwens op een gegeven moment de manager van de New Yorkse experimentele rockgroep ‘The Velvet Underground’ die in 1965 werd opgericht. Onder zijn management verscheen in 1967 het album ‘The Velvet Underground & Nico’. Frontman van de groep was Lou Reed, en John Cale nam verschillende instrumenten voor zijn rekening. Sterling Morrison was de gitarist van de band en Maureen Tucker werd bij ‘The Velvet Underground’ beroemd als een van de eerste vrouwelijke drummers in de rockmuziek.

De originele werken van Andy Warhol gaan voor astronomisch hoge bedragen over de toonbank. De kans is dan ook bijzonder klein dat ooit een echte Andy Warhol de muren van je woonkamer zal sieren. Maar dat hoeft ook niet, want reproducties of posters van één van zijn iconische zeefdrukken in prachtige fotolijsten zijn net zo stijlvol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *