Het succes van Snollebollekes

In Nederland wemelt het van de carnavals- en feestbands – vergezeld van dj’s uiteraard. Een van de populairste feestacts van dit moment is Snollebollekes. Deze formatie bestaat uit zanger Rob Kemps en de beide dj’s Maurice Huismans en Jurjen Gofers. Bij elk optreden vormen zij het hoogtepunt en zorgen zij ervoor dat het publiek compleet uit zijn dak gaat.

Succesvoller dan verwacht

Het succes van Snollebollekes begon in 2013, toen hun eerste single “Vrouwkes” een veel grotere hit werd dan verwacht. Hoewel de formatie er wel op had gerekend tijdens het carnaval succesvol te zijn, bleek de act van Snollebollekes populairder dan gedacht, met als gevolg dat de drie muzikanten het hele jaar door met hun carnavalskrakers op het podium konden staan. Zo was in 2019 het GelreDome maar liefst tweemaal uitverkocht. Hun grootste hit is “Links, rechts” waarbij het publiek heel enthousiast van links naar rechts springt op de maat van de muziek. Volgens collega Gerard Joling is dit een geniale vondst, omdat er niet veel van het publiek gevraagd wordt maar iedereen toch dolgraag wil meedoen. Tijdens dit liedje is de kans op ‘een kleine aardbeving’ zelfs aanwezig, wat al eerder gebeurde tijdens het optreden op Koningsdag 2019 in Breda.

Taart!

Bij feest hoort natuurlijk ook gebak, en op de website van jeEigenTaart zijn de lekkerste taarten te bestellen. Deze kunnen bovendien naar eigen wens versierd worden. Wellicht kun je er zelfs een foto van Snollebollekes op laten zetten. Zo is het feest compleet!

Toekomstplannen

De verwachting is dat het succes van Snollebollekes na de coronacrisis nog groter wordt. De behoefte aan een feestje en het verstand op nul zetten is op dit moment groter dan ooit. Hoewel de drie muzikanten vaak gastoptredens bij de Toppers verzorgen, zal het applaus tijdens een Snollebollekes concert waarschijnlijk nog luider klinken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *